locked Getting "Invalid Audio Input Device" message when attempting to install WSJT-X #install #Windows10


Brian Deuby <bdeuby@...>
 

Hello.

I’m new to digital modes and am trying to configure WSJT-X for my K3 which I control using DXLabSuite Commander. I would like to try my hand at FT8.

Following the setup instructions, I selected DXLabSuite Commander for my rig because I use that to control the K#. But doing that grays out the "Transmit Audio Source" box (which defaults to “Front/MIC”),and when I click the Test CAT button, I get an error message that says “Invalid Audio Input Device”. (And actually, I’m not sure which is the correct Transmit Audio Source choice - my mic is connected to the front).

The mode on my K3 is set to Data A.

Any assistance would be much appreciated.

Thanks,

Brian, K8GRR


Michael Black
 

On Tuesday, April 5, 2022, 02:58:15 PM CDT, Brian Deuby <bdeuby@...> wrote:

Hello.

I’m new to digital modes and am trying to configure WSJT-X for my K3 which I control using DXLabSuite Commander. I would like to try my hand at FT8.

Following the setup instructions, I selected DXLabSuite Commander for my rig because I use that to control the K#. But doing that grays out the "Transmit Audio Source" box (which defaults to “Front/MIC”),and when I click the Test CAT button, I get an error message that says “Invalid Audio Input Device”. (And actually, I’m not sure which is the correct Transmit Audio Source choice  -  my mic is connected to the  front).

The mode on my K3 is set to Data A.

Any assistance would be much appreciated.

Thanks,

Brian,  K8GRR


Brian Deuby <bdeuby@...>
 

Thanks Mike!

Brian, K8GRR

On Apr 5, 2022, at 5:18 PM, Michael Black via groups.io <mdblack98@...> wrote:

See if this helps...
https://blog.templaro.com/operating-ft8-on-the-elecraft-k3/

Mike W9MDB



On Tuesday, April 5, 2022, 02:58:15 PM CDT, Brian Deuby <bdeuby@...> wrote:

Hello.

I’m new to digital modes and am trying to configure WSJT-X for my K3 which I control using DXLabSuite Commander. I would like to try my hand at FT8.

Following the setup instructions, I selected DXLabSuite Commander for my rig because I use that to control the K#. But doing that grays out the "Transmit Audio Source" box (which defaults to “Front/MIC”),and when I click the Test CAT button, I get an error message that says “Invalid Audio Input Device”. (And actually, I’m not sure which is the correct Transmit Audio Source choice - my mic is connected to the front).

The mode on my K3 is set to Data A.

Any assistance would be much appreciated.

Thanks,

Brian, K8GRR