locked Logged Stations Still Show Up In Band Activity As Not Worked - Green Highlighted #logging


Don Bolstad K9DEB
 

Recently had to re-install programs on PC after a Windows crash requiring a restore.  Fortunately the restore job saved my data and logs. However software programs needed to be re-installed.
Downloaded and installed  WSJt-x V2.3.0 and JTAlert 2.16.17.   

Noticed that after I work and log a station, that station still shows up in the Band Activity window with green highlight, indicating not worked.  I checked the 'wsjtx_log.adi" and "wsjx.log" files and the qso has been properly recorded.  This has caused me to chase the station again, even though I may have worked him the same day.   All CQ lines in the band activity window are green.  This was not the way it was before the restore.

Anybody with an idea this is happening?

Don K9DEB


Kermit Lehman
 

Gave you gone to the Colors menu and done Rescan ADIF Log?

73,
Ken, AB1J


-----Original Message-----
From: Don Bolstad K9DEB <don@...>
To: main@WSJTX.groups.io
Sent: Tue, Mar 16, 2021 12:02 pm
Subject: [WSJTX] Logged Stations Still Show Up In Band Activity As Not Worked - Green Highlighted #logging

Recently had to re-install programs on PC after a Windows crash requiring a restore.  Fortunately the restore job saved my data and logs. However software programs needed to be re-installed.
Downloaded and installed  WSJt-x V2.3.0 and JTAlert 2.16.17.   

Noticed that after I work and log a station, that station still shows up in the Band Activity window with green highlight, indicating not worked.  I checked the 'wsjtx_log.adi" and "wsjx.log" files and the qso has been properly recorded.  This has caused me to chase the station again, even though I may have worked him the same day.   All CQ lines in the band activity window are green.  This was not the way it was before the restore.

Anybody with an idea this is happening?

Don K9DEB




Bill Somerville
 

On 16/03/2021 12:02, Don Bolstad K9DEB wrote:
Recently had to re-install programs on PC after a Windows crash requiring a restore.  Fortunately the restore job saved my data and logs. However software programs needed to be re-installed.
Downloaded and installed  WSJt-x V2.3.0 and JTAlert 2.16.17.

Noticed that after I work and log a station, that station still shows up in the Band Activity window with green highlight, indicating not worked.  I checked the 'wsjtx_log.adi" and "wsjx.log" files and the qso has been properly recorded.  This has caused me to chase the station again, even though I may have worked him the same day.   All CQ lines in the band activity window are green.  This was not the way it was before the restore.

Anybody with an idea this is happening?

Don K9DEB
Don,

with the default colour scheme for highlighting decodes in WSJT-X a green background means they are calling CQ, no more, no less.

73
Bill


David Ackrill
 

To stop this happening I've turned off "CQ in message[f/g unset]" in Settings>Colours.  It may have defaulted to being 'on' (ticked in the box next to this option) if you had unticked it in a previous version.

Cheers - Dave (G0DJA)

 


JP Tucson, AZ
 

Hello all,

Bill - technically speaking what you wrote is true, but not really...

The Cyan (lt. Blue) is "NEW CALL", & once worked, the call falls through the list & will show up as Green; therefore a de-facto "already worked" is implied.




73 - John - N7GHZ




On Tue, Mar 16, 2021, 6:43 AM Bill Somerville <g4wjs@...> wrote:
On 16/03/2021 12:02, Don Bolstad K9DEB wrote:
> Recently had to re-install programs on PC after a Windows crash
> requiring a restore.  Fortunately the restore job saved my data and
> logs. However software programs needed to be re-installed.
> Downloaded and installed  WSJt-x V2.3.0 and JTAlert 2.16.17.
>
> Noticed that after I work and log a station, that station still shows
> up in the Band Activity window with green highlight, indicating not
> worked.  I checked the 'wsjtx_log.adi" and "wsjx.log" files and the
> qso has been properly recorded.  This has caused me to chase the
> station again, even though I may have worked him the same day.   All
> CQ lines in the band activity window are green.  This was not the way
> it was before the restore.
>
> Anybody with an idea this is happening?
>
> Don K9DEB

Don,

with the default colour scheme for highlighting decodes in WSJT-X a
green background means they are calling CQ, no more, no less.

73
Bill





Robert Lorenzini
 

No Bill, there is a bug.

dod

On 3/16/2021 6:37 AM, Bill Somerville wrote:

On 16/03/2021 12:02, Don Bolstad K9DEB wrote:
Recently had to re-install programs on PC after a Windows crash requiring a restore.  Fortunately the restore job saved my data and logs. However software programs needed to be re-installed.
Downloaded and installed  WSJt-x V2.3.0 and JTAlert 2.16.17.

Noticed that after I work and log a station, that station still shows up in the Band Activity window with green highlight, indicating not worked.  I checked the 'wsjtx_log.adi" and "wsjx.log" files and the qso has been properly recorded.  This has caused me to chase the station again, even though I may have worked him the same day.   All CQ lines in the band activity window are green.  This was not the way it was before the restore.

Anybody with an idea this is happening?

Don K9DEB

Don,

with the default colour scheme for highlighting decodes in WSJT-X a green background means they are calling CQ, no more, no less.

73
Bill






Robert Lorenzini
 

Same here, try restarting JTAlert, worked for me but there are other problems with 2.3. I reverted
to 2.2.2 and all my problems went away.

Bob - wd6dod

On 3/16/2021 5:02 AM, Don Bolstad K9DEB wrote:

Recently had to re-install programs on PC after a Windows crash requiring a restore.  Fortunately the restore job saved my data and logs. However software programs needed to be re-installed.
Downloaded and installed  WSJt-x V2.3.0 and JTAlert 2.16.17.   

Noticed that after I work and log a station, that station still shows up in the Band Activity window with green highlight, indicating not worked.  I checked the 'wsjtx_log.adi" and "wsjx.log" files and the qso has been properly recorded.  This has caused me to chase the station again, even though I may have worked him the same day.   All CQ lines in the band activity window are green.  This was not the way it was before the restore.

Anybody with an idea this is happening?

Don K9DEB




neil_zampella <neilz@...>
 

Since he stated that he reinstalled after a crash, its very possible that the WSJT settings file didn't make it.    That may be why the colors are wrong, not because of the version.   

Neil, KN3ILZ

On 3/16/2021 9:47 AM, Robert Lorenzini wrote:

Same here, try restarting JTAlert, worked for me but there are other problems with 2.3. I reverted
to 2.2.2 and all my problems went away.

Bob - wd6dod

On 3/16/2021 5:02 AM, Don Bolstad K9DEB wrote:
Recently had to re-install programs on PC after a Windows crash requiring a restore.  Fortunately the restore job saved my data and logs. However software programs needed to be re-installed.
Downloaded and installed  WSJt-x V2.3.0 and JTAlert 2.16.17.   

Noticed that after I work and log a station, that station still shows up in the Band Activity window with green highlight, indicating not worked.  I checked the 'wsjtx_log.adi" and "wsjx.log" files and the qso has been properly recorded.  This has caused me to chase the station again, even though I may have worked him the same day.   All CQ lines in the band activity window are green.  This was not the way it was before the restore.

Anybody with an idea this is happening?

Don K9DEB





Robert Lorenzini
 

I can duplicate this in 2.2.2 by starting everything from DXLabs launcher even when JTAlert is started last.
Killing JTAlert and restarting will fix it. Until I realized what was going on I made a number of embarrassing
workedB4 contacts. It may be JTAlert is the problem, I will revert and try that when I get back from my bike ride.

dod
JTAlert 2.16.17

On 3/16/2021 7:49 AM, Bob wrote:

No Bill, there is a bug.

dod

On 3/16/2021 6:37 AM, Bill Somerville wrote:
On 16/03/2021 12:02, Don Bolstad K9DEB wrote:
Recently had to re-install programs on PC after a Windows crash requiring a restore.  Fortunately the restore job saved my data and logs. However software programs needed to be re-installed.
Downloaded and installed  WSJt-x V2.3.0 and JTAlert 2.16.17.

Noticed that after I work and log a station, that station still shows up in the Band Activity window with green highlight, indicating not worked.  I checked the 'wsjtx_log.adi" and "wsjx.log" files and the qso has been properly recorded.  This has caused me to chase the station again, even though I may have worked him the same day.   All CQ lines in the band activity window are green.  This was not the way it was before the restore.

Anybody with an idea this is happening?

Don K9DEB

Don,

with the default colour scheme for highlighting decodes in WSJT-X a green background means they are calling CQ, no more, no less.

73
Bill






Bill, WB6JJJ
 

Did you update JTAlert after installing the new WSJT program? JTAlert was changed to work with the new version of WSJT.
Bill
WB6JJJ

On Mar 16, 2021, at 2:26 PM, Robert Lorenzini <bob@...> wrote:

 I can duplicate this in 2.2.2 by starting everything from DXLabs launcher even when JTAlert is started last.
Killing JTAlert and restarting will fix it. Until I realized what was going on I made a number of embarrassing
workedB4 contacts. It may be JTAlert is the problem, I will revert and try that when I get back from my bike ride.

dod
JTAlert 2.16.17

On 3/16/2021 7:49 AM, Bob wrote:
No Bill, there is a bug.

dod

On 3/16/2021 6:37 AM, Bill Somerville wrote:
On 16/03/2021 12:02, Don Bolstad K9DEB wrote:
Recently had to re-install programs on PC after a Windows crash requiring a restore. Fortunately the restore job saved my data and logs. However software programs needed to be re-installed.
Downloaded and installed WSJt-x V2.3.0 and JTAlert 2.16.17.

Noticed that after I work and log a station, that station still shows up in the Band Activity window with green highlight, indicating not worked. I checked the 'wsjtx_log.adi" and "wsjx.log" files and the qso has been properly recorded. This has caused me to chase the station again, even though I may have worked him the same day. All CQ lines in the band activity window are green. This was not the way it was before the restore.

Anybody with an idea this is happening?

Don K9DEB
Don,

with the default colour scheme for highlighting decodes in WSJT-X a green background means they are calling CQ, no more, no less.

73
Bill






Robert Lorenzini
 

Found the problem. I was starting JTAlert from a .bat file but I had the wrong argument. Everything
came up fine but the Band Activity colors were not being changed by JTA.

dod

On 3/16/2021 8:28 AM, Bob wrote:

I can duplicate this in 2.2.2 by starting everything from DXLabs launcher even when JTAlert is started last.
Killing JTAlert and restarting will fix it. Until I realized what was going on I made a number of embarrassing
workedB4 contacts. It may be JTAlert is the problem, I will revert and try that when I get back from my bike ride.

dod
JTAlert 2.16.17

On 3/16/2021 7:49 AM, Bob wrote:
No Bill, there is a bug.

dod

On 3/16/2021 6:37 AM, Bill Somerville wrote:
On 16/03/2021 12:02, Don Bolstad K9DEB wrote:
Recently had to re-install programs on PC after a Windows crash requiring a restore.  Fortunately the restore job saved my data and logs. However software programs needed to be re-installed.
Downloaded and installed  WSJt-x V2.3.0 and JTAlert 2.16.17.

Noticed that after I work and log a station, that station still shows up in the Band Activity window with green highlight, indicating not worked.  I checked the 'wsjtx_log.adi" and "wsjx.log" files and the qso has been properly recorded.  This has caused me to chase the station again, even though I may have worked him the same day.   All CQ lines in the band activity window are green.  This was not the way it was before the restore.

Anybody with an idea this is happening?

Don K9DEB

Don,

with the default colour scheme for highlighting decodes in WSJT-X a green background means they are calling CQ, no more, no less.

73
Bill







neil_zampella <neilz@...>
 

He's using 2.16.17 which is the latest.    If you're using JT-Alert I would use its B4 display rather than the WSJT-X color scheme.

Neil, KN3ilz

On 3/16/2021 4:33 PM, Bill, WB6JJJ wrote:

Did you update JTAlert after installing the new WSJT program? JTAlert was changed to work with the new version of WSJT.
Bill
WB6JJJ


On Mar 16, 2021, at 2:26 PM, Robert Lorenzini <bob@...> wrote:

 I can duplicate this in 2.2.2 by starting everything from DXLabs launcher even when JTAlert is started last.
Killing JTAlert and restarting will fix it. Until I realized what was going on I made a number of embarrassing
workedB4 contacts. It may be JTAlert is the problem, I will revert and try that when I get back from my bike ride.

dod
JTAlert 2.16.17

On 3/16/2021 7:49 AM, Bob wrote:
No Bill, there is a bug.

dod

On 3/16/2021 6:37 AM, Bill Somerville wrote:
On 16/03/2021 12:02, Don Bolstad K9DEB wrote:
Recently had to re-install programs on PC after a Windows crash requiring a restore.  Fortunately the restore job saved my data and logs. However software programs needed to be re-installed.
Downloaded and installed  WSJt-x V2.3.0 and JTAlert 2.16.17.

Noticed that after I work and log a station, that station still shows up in the Band Activity window with green highlight, indicating not worked.  I checked the 'wsjtx_log.adi" and "wsjx.log" files and the qso has been properly recorded.  This has caused me to chase the station again, even though I may have worked him the same day.   All CQ lines in the band activity window are green.  This was not the way it was before the restore.

Anybody with an idea this is happening?

Don K9DEB
Don,

with the default colour scheme for highlighting decodes in WSJT-X a green background means they are calling CQ, no more, no less.

73
Bill





        




      



Don Bolstad K9DEB
 

Ken

I had not seen that as something to do. Thanks.   
I did the rescan.  Went into Settings Collars and  unchecked the Green  CQ in Message option and checked the New Call and New Call on Band.

That seems to have done the trick...Now stations calling cq that I had worked before are not colored.

Thanks for all the help everybody.

Don K9DEB


Gary - AG0N
 

On Mar 16, 2021, at 09:28, Robert Lorenzini <bob@...> wrote:

Until I realized what was going on I made a number of embarrassing
workedB4 contacts.
Okay, I’ll bite. What is so embarrassing about working someone you have worked before?? Lots of people do it almost daily! What’s up?

73, Gary - AG0N


Robert Lorenzini
 

Shaming.

dod

On 3/17/2021 9:56 PM, Gary - AG0N wrote:


On Mar 16, 2021, at 09:28, Robert Lorenzini <bob@...> wrote:

 Until I realized what was going on I made a number of embarrassing
workedB4 contacts.
Okay, I’ll bite.  What is so embarrassing about working someone you have worked before??  Lots of people do it almost daily!  What’s up?

73, Gary - AG0N





Robert Lorenzini
 

To be more specific I think it is an attitude holdover from PSK31 where you would
hear about it if you committed this offence. Myself I don't care, I have WAS on all
bands except 160 and 6 and don't chase anything else. However some stations
will refuse to answer you adding to unnecessary repeats and QRM.

dod

On 3/18/2021 8:18 AM, Robert Lorenzini wrote:

Shaming.

dod

On 3/17/2021 9:56 PM, Gary - AG0N wrote:
On Mar 16, 2021, at 09:28, Robert Lorenzini <bob@...> wrote:

 Until I realized what was going on I made a number of embarrassing
workedB4 contacts.
Okay, I’ll bite.  What is so embarrassing about working someone you have worked before??  Lots of people do it almost daily!  What’s up?

73, Gary - AG0N







 

On PSK at the moment the only stations I here are those fldigi tell me I’ve worked before. If someone tells me we’ve worked before I don’t regard that as a telling off.

 

73 Phil.

 

Sent from Mail for Windows 10

 

From: Robert Lorenzini
Sent: 18 March 2021 17:19
To: main@WSJTX.groups.io
Subject: Re: [WSJTX] Logged Stations Still Show Up In Band Activity As Not Worked - Green Highlighted #logging

 

To be more specific I think it is an attitude holdover from PSK31 where you would
hear about it if you committed this offence. Myself I don't care, I have WAS on all
bands except 160 and 6 and don't chase anything else. However some stations
will refuse to answer you adding to unnecessary repeats and QRM.

dod

On 3/18/2021 8:18 AM, Robert Lorenzini wrote:

Shaming.

dod

On 3/17/2021 9:56 PM, Gary - AG0N wrote:

On Mar 16, 2021, at 09:28, Robert Lorenzini <bob@...> wrote:
 
 Until I realized what was going on I made a number of embarrassing
workedB4 contacts.
Okay, I’ll bite.  What is so embarrassing about working someone you have worked before??  Lots of people do it almost daily!  What’s up?
 
73, Gary - AG0N






 
 
 

 

 


--
73 Phil GM3ZZA