locked No Audio being transmitted


Bill McGowan
 

I’m sure you’re familiar with this lament, but I’m pulling my hair out trying to figure why my IC 7100 won’t transmit data on FT8. The CAT works fine, received data (CQ’s) are displayed as well as QSO’s. My xmit light comes on, my Power Supply shows a jump in current, the lower left text box shows me responding to CQ’s, but no response and none when I call CQ either. The time sync is exact and I’m using the Codex for inbound and outgoing audio. Please help a newbie. What am I missing?????????

Thanks in advance.
Bill KC1EO

On Dec 10, 2020, at 12:39 PM, David Feldman via groups.io <wb0gaz@...> wrote:

OK thank you everyone - this is extremely helpful. I am beginner in WSJT so I had not fully explored the software. The information and references I am sure will let me configure my two-receiver application.

Thank you again!



Roger
 

On 10/12/2020 22:50, Bill McGowan wrote:
I’m sure you’re familiar with this lament, but I’m pulling my hair out trying to figure why my IC 7100 won’t transmit data on FT8. The CAT works fine, received data (CQ’s) are displayed as well as QSO’s. My xmit light comes on, my Power Supply shows a jump in current, the lower left text box shows me responding to CQ’s, but no response and none when I call CQ either. The time sync is exact and I’m using the Codex for inbound and outgoing audio. Please help a newbie. What am I missing?????????
Thanks in advance.
Bill KC1EO
The IC 7100 has a menu setting to switch the audio source to the USB. Have you checked this?

Roger
GW4HZA


Jim Preston N6VH
 

On 12/10/2020 2:50 PM, Bill McGowan wrote:
I’m sure you’re familiar with this lament, but I’m pulling my hair out trying to figure why my IC 7100 won’t transmit data on FT8. The CAT works fine, received data (CQ’s) are displayed as well as QSO’s. My xmit light comes on, my Power Supply shows a jump in current, the lower left text box shows me responding to CQ’s, but no response and none when I call CQ either. The time sync is exact and I’m using the Codex for inbound and outgoing audio. Please help a newbie. What am I missing?????????

Thanks in advance.
Bill KC1EO
Bill,

Have you looked at pskreporter?

https://pskreporter.info/pskmap.html

I just checked, and your call is being received in several places in the USA, as well as in Japan. Your audio is definitely being transmitted.

73,

Jim N6VH


EI3IBB Mark
 

I had an issue like this and what happened was that I was transmitting to far up or down on the waterfall, if you are too far up or down it won't transmit any audio. I was pulling my hair out over this too, who knows might also be your issue. 


Bill Somerville
 

On 11/12/2020 00:35, EI3IBB Mark wrote:
I had an issue like this and what happened was that I was transmitting to far up or down on the waterfall, if you are too far up or down it won't transmit any audio. I was pulling my hair out over this too, who knows might also be your issue.
Hi Mark,

if you have working CAT control you need not suffer this limitation, select one of the "Settings->Radio->Split Operating" options and you can Tx at any audio offset without compromising the output power, better still it will ensure your signal is free of any audio harmonics due to mismatched audio levels to to rig.

73
Bill
G4WJS.


Bill Somerville
 

On 10/12/2020 22:50, Bill McGowan wrote:
I’m sure you’re familiar with this lament, but I’m pulling my hair out trying to figure why my IC 7100 won’t transmit data on FT8. The CAT works fine, received data (CQ’s) are displayed as well as QSO’s. My xmit light comes on, my Power Supply shows a jump in current, the lower left text box shows me responding to CQ’s, but no response and none when I call CQ either. The time sync is exact and I’m using the Codex for inbound and outgoing audio. Please help a newbie. What am I missing?????????

Thanks in advance.
Bill KC1EO
Hi Bill,

make sure you Tx audio levels are set correctly:

https://wsjtx.groups.io/g/main/message/13890

73
Bill
G4WJS.


EI3IBB Mark
 

Hi Bill,

Great tip, thanks a lot! :-)

Mark