Date   

locked Re: Singalink USB w FT-890 - PTT Hang #FT8 #Yaesu

John Vlahos
 

Bill – thanks I tried that and it appears to send the reply packet to a CQ, then fires the PTT again switch in a few short bursts and then I lose control of the app until reset the Signalink…

 

From: main@WSJTX.groups.io <main@WSJTX.groups.io> On Behalf Of Bill Somerville
Sent: Sunday, September 26, 2021 2:10 PM
To: main@WSJTX.groups.io
Subject: Re: [WSJTX] Singalink USB w FT-890 - PTT Hang #ft-8 #Yaesu

 

On 26/09/2021 18:48, John Vlahos via groups.io wrote:

Any help would be greatly appreciated:

Everything was working just fine on FT8 with the Yaesu FT-890, Signalink USB and HRD.

Played around with DM780 a bit and now WSJT-X hangs on PTT and I'm forced to either power cycle the Signalink or the radio to get control back. I undid all the settings in DM780 with no luck...

WSJT-X Settings:
Rig is set to HRD - PTT CAT - Front mic
Audio is set to USB Audio Codec - both in and out
Computer is running Win10 latest build

Hi John,

if you are using a SignaLink USB interface then you should be using "Settings->Radio->PTT Method->VOX".

73
Bill
G4WJS.


locked Re: OSX Big Sur Compile from source #macOS

Bill Somerville
 

On 26/09/2021 18:45, mark.gregory@... wrote:
When using the latest Big Sur install with xCode 13 the command 
sudo port install autoconf automake \
   libtool pkgconfig texinfo gcc5 asciidoc \
   fftw-3-single +gcc5 libusb-devel
fails when trying to install libgcc7 
it looks like this is an old version of gcc that may have an issue on Big Sur now, am I able to use gcc10 to build
I know that other developers are building for the Apple M1 processor what tool chains are you using please.

Any help would be appreciated.
G4LCH

Hi Mark,

ah OK, yes I forgot about that. You can't build libgcc7, which is a dependency for virtually all of the gcc version builds, on Big Sur. That means that it is not possible to build WSJT-X on Big Sur until we get the refactoring done that works around the issues with newer gfortran versions.

Official WSJT-X builds for macOS are built on Mojave.

73
Bill
G4WJS.


locked Re: Singalink USB w FT-890 - PTT Hang #FT8 #Yaesu

Bill Somerville
 

On 26/09/2021 18:48, John Vlahos via groups.io wrote:
Any help would be greatly appreciated:

Everything was working just fine on FT8 with the Yaesu FT-890, Signalink USB and HRD.

Played around with DM780 a bit and now WSJT-X hangs on PTT and I'm forced to either power cycle the Signalink or the radio to get control back. I undid all the settings in DM780 with no luck...

WSJT-X Settings:
Rig is set to HRD - PTT CAT - Front mic
Audio is set to USB Audio Codec - both in and out
Computer is running Win10 latest build

Hi John,

if you are using a SignaLink USB interface then you should be using "Settings->Radio->PTT Method->VOX".

73
Bill
G4WJS.


locked OSX Big Sur Compile from source #macOS

mark.gregory@...
 

When using the latest Big Sur install with xCode 13 the command 
sudo port install autoconf automake \
   libtool pkgconfig texinfo gcc5 asciidoc \
   fftw-3-single +gcc5 libusb-devel
fails when trying to install libgcc7
it looks like this is an old version of gcc that may have an issue on Big Sur now, am I able to use gcc10 to build
I know that other developers are building for the Apple M1 processor what tool chains are you using please.

Any help would be appreciated.
G4LCH



locked Singalink USB w FT-890 - PTT Hang #FT8 #Yaesu

John Vlahos
 

Any help would be greatly appreciated:

Everything was working just fine on FT8 with the Yaesu FT-890, Signalink USB and HRD.

Played around with DM780 a bit and now WSJT-X hangs on PTT and I'm forced to either power cycle the Signalink or the radio to get control back. I undid all the settings in DM780 with no luck...

WSJT-X Settings:
Rig is set to HRD - PTT CAT - Front mic
Audio is set to USB Audio Codec - both in and out
Computer is running Win10 latest build

Here are the last few lines of the WSJT-X sys log:

[SYSLOG][2021-09-26 17:32:06.552550][00:00:00.000495][info] Log Start
[SYSLOG][2021-09-26 17:32:06.552550][00:00:00.000536][info] WSJT-X   v2.4.0 c19d62  by K1JT, G4WJS, K9AN, and IV3NWV - Program startup
[SYSLOG][2021-09-26 17:32:06.568173][00:00:00.008288][info] locale: language: English script: Latin country: United States ui-languages: en-US
[SYSLOG][2021-09-26 17:32:06.568173][00:00:00.008487][info] Loaded Qt translations for current locale from resources
[SYSLOG][2021-09-26 17:32:06.568173][00:00:00.008528][info] Loaded WSJT-X base translation file from :/Translations based on language en
[SYSLOG][2021-09-26 17:32:06.568173][00:00:00.008556][info] Loaded WSJT-X translations for current locale from resources
[SYSLOG][2021-09-26 17:32:06.583797][00:00:00.026437][info] shmem size: 48275456
[RIGCTRL][2021-09-26 17:32:06.608812][00:00:00.048853][info] Hamlib version: Hamlib 4.2 Mon May 17 02:40:24 2021 +0000 SHA=cdad07
[RIGCTRL][2021-09-26 17:32:08.659423][00:00:02.100427][info] Id: Ham Radio DeluxeVersion: v6.7.0.357 b357
[SYSLOG][2021-09-26 17:32:29.392018][00:00:22.830634][warning] Detected dropped audio source samples: 1632 (0.034 S)
[SYSLOG][2021-09-26 17:32:59.381947][00:00:52.820661][warning] Detected dropped audio source samples: -816 (-0.017 S)
[RIGCTRL][2021-09-26 17:34:38.766626][00:02:32.204266][info] Id: Ham Radio DeluxeVersion: v6.7.0.357 b357
[SYSLOG][2021-09-26 17:35:44.396003][00:03:37.832980][warning] Detected dropped audio source samples: 720 (0.015 S)
[SYSLOG][2021-09-26 17:36:44.381305][00:04:37.817378][warning] Detected dropped audio source samples: -768 (-0.016 S)
[SYSLOG][2021-09-26 17:36:59.396695][00:04:52.832314][warning] Detected dropped audio source samples: 720 (0.015 S)
[SYSLOG][2021-09-26 17:37:44.396883][00:05:37.831761][warning] Detected dropped audio source samples: 576 (0.012 S)
[SYSLOG][2021-09-26 17:37:59.387130][00:05:52.821722][warning] Detected dropped audio source samples: -480 (-0.01 S)
[SYSLOG][2021-09-26 17:39:14.395950][00:07:07.830270][warning] Detected dropped audio source samples: 480 (0.01 S)
[SYSLOG][2021-09-26 17:41:14.379571][00:09:07.812241][warning] Detected dropped audio source samples: -768 (-0.016 S)
[SYSLOG][2021-09-26 17:43:14.381252][00:11:07.812650][warning] Detected dropped audio source samples: -816 (-0.017 S)

Thanks so much - K7JGV


locked Re: Unsuccessful update #TechnicalHelpQuestion #Windows07

Arnold Lausevich <nk9o@...>
 

Check the audio input 



Sent from my Samsung Galaxy , an AT&T LTE smartphone


-------- Original message --------
From: "pete.thomas.fi" <pete.thomas.fi@...>
Date: 9/26/21 10:12 AM (GMT-06:00)
To: main@WSJTX.groups.io
Subject: [WSJTX] Unsuccessful update #help #Windows07

I posted an enquiry about getting back onto WSJT-x after mire than a year qrt. I was told no need to uninstall or anything else...just install newest version.

Well, my working version is v2.2.0 6a6ce4.
When I installed the latest general release version I get no decodes band activity window remains empi and the 0-85 dB scale (bottom left) is empty. I have ft8 mode chosen and the rig settings are the same.

Not being able to solve the problem I chose a restore point on my Windows 7 pro back to how it was on 20.09.2021 ( most recent restore piint(.

Can anyone help please?
73
Pete T
Oh2euu


locked Re: Unsuccessful update #TechnicalHelpQuestion #Windows07

Darl DEEDS
 

I would certainly look at your audio settings since windows notoriously

changes those.

 

Darl  NA8W

 


From: main@WSJTX.groups.io <main@WSJTX.groups.io> on behalf of pete.thomas.fi <pete.thomas.fi@...>
Sent: Sunday, September 26, 2021 11:09:24 AM
To: main@WSJTX.groups.io <main@WSJTX.groups.io>
Subject: [WSJTX] Unsuccessful update #help #Windows07
 
I posted an enquiry about getting back onto WSJT-x after mire than a year qrt. I was told no need to uninstall or anything else...just install newest version.

Well, my working version is v2.2.0 6a6ce4.
When I installed the latest general release version I get no decodes band activity window remains empi and the 0-85 dB scale (bottom left) is empty. I have ft8 mode chosen and the rig settings are the same.

Not being able to solve the problem I chose a restore point on my Windows 7 pro back to how it was on 20.09.2021 ( most recent restore piint(.

Can anyone help please?
73
Pete T
Oh2euu


locked No fmt.cal file found in WSJT-X log directory#FreqCal #FreqCal

John
 

I am trying to run frequency calibration.  Before starting there was no fmt.all file in the WSJT-X log directory.  Running frequency calibration seemed to work, but some frequencies had insufficient signal.

I had trouble stopping the scan until I switched modes.  Then I examined the log directory and there was still no fmt.all file.

I need to edit that file, but I can't find it.

I'm using a Raspberry Pi-4b.

Any suggestions to get me on the right track are welcome.

John,  W0GN


locked Re: Unsuccessful update #TechnicalHelpQuestion #Windows07

Phil Davidson
 

Issue more likely to be the Windows audio settings. W7 and 10 often mix up the sudio streams after updates.
Check your audio settings first

On Sun, 26 Sep 2021, 16:12 pete.thomas.fi, <pete.thomas.fi@...> wrote:
I posted an enquiry about getting back onto WSJT-x after mire than a year qrt. I was told no need to uninstall or anything else...just install newest version.

Well, my working version is v2.2.0 6a6ce4.
When I installed the latest general release version I get no decodes band activity window remains empi and the 0-85 dB scale (bottom left) is empty. I have ft8 mode chosen and the rig settings are the same.

Not being able to solve the problem I chose a restore point on my Windows 7 pro back to how it was on 20.09.2021 ( most recent restore piint(.

Can anyone help please?
73
Pete T
Oh2euu



locked Re: Pi4 HAMLIB error message WSJT-X #install #WSJTX_config #raspberryPi #Yaesu

Michael Black
 

Timing out means problems talking to the com port.

Try this..adjust com port and baud to suit...
rigctl-wsjtx -m 1042 -r /dev/xxxxx -s 9600
f
m
v

If and of those commands give an error then do this

rigctl-wsjtx -m 1042 -r /dev/xxxxx -vvvvv -Z f m v >log.txt 2>&1

And send me the log.txt file.

Mike W9MDB





On Sunday, September 26, 2021, 10:10:26 AM CDT, <regiogringo@...> wrote:


I'm trying to set up my Pi4 with WSJT-X  with my Yaesu FT-DX10.  I could never get the Pi4 to work with WSJT-X, and I'm getting the following HAMLIB error message:

"HAMLIB error Communication timed out
newcat.c(1528): newcat.get_vfo return(-5)e
ng_vfo:returning -5 (Communication timed out)
newcat.c(9692) newcat_get_vfo return (-5)
newcat.c(1528) newcat_get_vfo return (-5)
return(-5)ng.c(2695)ng_get_vfo return(-5) while testing getting current VFO"

I don't understand what the error message is alluding to. Can anyone advise what settings I should check in the FT-DX10, or within WSJT-X, that might remedy the problem?  The Pi4 is set up using Build-A-Pi from Jason, KM4ACK, and all updates and patches have been completed. The radio is connected via USB, and I've selected the automatic settings within the FT-DX10 for FT8, seems to be the correct settings when I check them individually within radio. My intuition says that the radio isn't connected to the Pi4, but of course, the data cable is physically connected. I also have FLRIG installed on the Pi4, but it doesn't seem to be properly controlling the radio. I prefer to have WSJT-X control the radio, but of course, I'm getting the HAMLIB error message.  I believe I've setup the settings within WSJT-X properly. 

I have WSJT-X installed on a Windows 10 machine, and it's currently working fine, no error messages.  I am currently using a Yaesu FT-991A on the Windows 10 machine, and running FT8 flawlessly.  So, it isn't like I'm a total novice with respect to setting WSJT-X up to work properly. Any guidance would be greatly appreciated as I would really like to also have WSJT-X working on my Pi4 so I can use it via my FT-DX10.




pete.thomas.fi
 

I posted an enquiry about getting back onto WSJT-x after mire than a year qrt. I was told no need to uninstall or anything else...just install newest version.

Well, my working version is v2.2.0 6a6ce4.
When I installed the latest general release version I get no decodes band activity window remains empi and the 0-85 dB scale (bottom left) is empty. I have ft8 mode chosen and the rig settings are the same.

Not being able to solve the problem I chose a restore point on my Windows 7 pro back to how it was on 20.09.2021 ( most recent restore piint(.

Can anyone help please?
73
Pete T
Oh2euu


locked Re: Multiple instances of WSJT-X on Windows machine. #WSJTX_config #Windows07

 

With W10, my 4 Gb laptop suddenly crawled to halt (probably after an update). I noticed memory usage had peaked at 85% and the disk was getting hammered, so obviously it had started swapping furiously. I added another 4 Gb and it’s is now usually OK. Only if windows updates itself the subsequent disk traffic caused stuff to go slowly. For 10 minutes or so after starting the machine.

 

73 Phil.

 

Sent from Mail for Windows

 

From: Bob Turner
Sent: 26 September 2021 13:28
To: main@WSJTX.groups.io
Subject: Re: [WSJTX] Multiple instances of WSJT-X on Windows machine. #WSJTX_config #Windows07

 

4G is a good amount of memory for W7.  For W10, its barely enough.  I have 16g Win10 machines.  One of them may have 32G.  I’ve never tried more than one instance of WSJTx though.  I usually have Outlook, Excel, Word, Chrome and three instances of Putty open while WSJTX decodes.

 

7 3  Bob

N2SCJ

 

From: main@WSJTX.groups.io [mailto:main@WSJTX.groups.io] On Behalf Of Peter E
Sent: Sunday, September 26, 2021 8:17 AM
To: main@WSJTX.groups.io
Subject: Re: [WSJTX] Multiple instances of WSJT-X on Windows machine. #WSJTX_config #Windows07

 

Hi Bill,

 

Both of them have 4Gb. One is Win7 the other Win10.

 

I did another test today with 3 instances on the Win10 machine and the processor utilization never went over 60%, but it still stopped decoding.

 

Cheers,

Peter

 

From: main@WSJTX.groups.io <main@WSJTX.groups.io> on behalf of Bill Somerville <g4wjs@...>
Sent: Sunday, 26 September 2021 9:45 PM
To: main@WSJTX.groups.io <main@WSJTX.groups.io>
Subject: Re: [WSJTX] Multiple instances of WSJT-X on Windows machine. #WSJTX_config #Windows07

 

On 26/09/2021 01:05, Peter E wrote:
> Hi everyone,
>
> I am trying to run multiple instances of WSJT-X to decode very weak
> signals on 137Khz. I have been running 2 instances (one WSPR and one
> FST4W-30) on a Windows 7 laptop OK, but when I add a third instance
> with FST4W-2, the decodes stop working and the decode light stays on
> permanently. I have then tried the 3 instances on a Thinkpad, running
> Win10, and it works for a while but then only decodes intermittently.
> I am using it to receive only.
>
> I am running v2.4.0. Does anyone have any tips on how to get multiple
> instances running reliably, or how to reduce processor load when
> running multiple instances?
>
> Cheers,
> Peter - VK2AN

Hi Peter,

how much physical memory does your PC have?

73
Bill
G4WJS.

 


--
73 Phil GM3ZZA


locked Pi4 HAMLIB error message WSJT-X #install #WSJTX_config #raspberryPi #Yaesu

regiogringo@...
 

I'm trying to set up my Pi4 with WSJT-X  with my Yaesu FT-DX10.  I could never get the Pi4 to work with WSJT-X, and I'm getting the following HAMLIB error message:

"HAMLIB error Communication timed out
newcat.c(1528): newcat.get_vfo return(-5)e
ng_vfo:returning -5 (Communication timed out)
newcat.c(9692) newcat_get_vfo return (-5)
newcat.c(1528) newcat_get_vfo return (-5)
return(-5)ng.c(2695)ng_get_vfo return(-5) while testing getting current VFO"

I don't understand what the error message is alluding to. Can anyone advise what settings I should check in the FT-DX10, or within WSJT-X, that might remedy the problem?  The Pi4 is set up using Build-A-Pi from Jason, KM4ACK, and all updates and patches have been completed. The radio is connected via USB, and I've selected the automatic settings within the FT-DX10 for FT8, seems to be the correct settings when I check them individually within radio. My intuition says that the radio isn't connected to the Pi4, but of course, the data cable is physically connected. I also have FLRIG installed on the Pi4, but it doesn't seem to be properly controlling the radio. I prefer to have WSJT-X control the radio, but of course, I'm getting the HAMLIB error message.  I believe I've setup the settings within WSJT-X properly. 

I have WSJT-X installed on a Windows 10 machine, and it's currently working fine, no error messages.  I am currently using a Yaesu FT-991A on the Windows 10 machine, and running FT8 flawlessly.  So, it isn't like I'm a total novice with respect to setting WSJT-X up to work properly. Any guidance would be greatly appreciated as I would really like to also have WSJT-X working on my Pi4 so I can use it via my FT-DX10.


locked Re: Multiple instances of WSJT-X on Windows machine. #WSJTX_config #Windows07

N1BUG
 

On 9/25/21 8:05 PM, Peter E wrote:
I have been running 2 instances (one WSPR and one FST4W-30) on a Windows 7 laptop OK, but when I add a third instance
with FST4W-2, the decodes stop working and the decode light stays on permanently.

Hi Peter,

Check to be certain every instance specifies a unique rig-name parameter. The behavior you report with the decode light staying on will happen if any instance does not have a unique rig-name specified. I have made that mistake more times than I care to admit.

I have run as many as 12 instances for receiving on 137 and 475 kHz.

73,
Paul N1BUG


locked Re: WSJT X not keying on 1st transmission #macOS #Icom #WSJTX_config

Dave Garber
 

it sounds as if the ptt method is not set correctly, and may be running as vox?"?"    when you press the manual send button, you are allowing the audio to pass through.  I would recheck the ptt method.   separate port or via cat?"??

Dave Garber
VE3WEJ / VE3IE


On Sun, Sep 26, 2021 at 7:42 AM K3GT <grt@...> wrote:
Rather new to WSJT. Running a Mac M1 Mini and an Icom 7610.

When I call a station and it seems as if I'm in that 2 second window, the TX indicator on WSJT indicates a transmission.....but in fact it does not key the transmitter......however, if I hit the Manual TX button on the radio it will go into send mode and send the proper info and automatically release the PTT....it then resumes the auto sequencing......Im not understanding why this is the case......then the last sequence of " K3GT 73" will not TX unless I hit the manual button on the radio.

When I call CQ, the sequencing is fine BTW.

Is it just the way the program works?

Thanks

Bob
K3GT



locked Re: Multiple instances of WSJT-X on Windows machine. #WSJTX_config #Windows07

Bob Turner
 

4G is a good amount of memory for W7.  For W10, its barely enough.  I have 16g Win10 machines.  One of them may have 32G.  I’ve never tried more than one instance of WSJTx though.  I usually have Outlook, Excel, Word, Chrome and three instances of Putty open while WSJTX decodes.

 

7 3  Bob

N2SCJ

 

From: main@WSJTX.groups.io [mailto:main@WSJTX.groups.io] On Behalf Of Peter E
Sent: Sunday, September 26, 2021 8:17 AM
To: main@WSJTX.groups.io
Subject: Re: [WSJTX] Multiple instances of WSJT-X on Windows machine. #WSJTX_config #Windows07

 

Hi Bill,

 

Both of them have 4Gb. One is Win7 the other Win10.

 

I did another test today with 3 instances on the Win10 machine and the processor utilization never went over 60%, but it still stopped decoding.

 

Cheers,

Peter

 


From: main@WSJTX.groups.io <main@WSJTX.groups.io> on behalf of Bill Somerville <g4wjs@...>
Sent: Sunday, 26 September 2021 9:45 PM
To: main@WSJTX.groups.io <main@WSJTX.groups.io>
Subject: Re: [WSJTX] Multiple instances of WSJT-X on Windows machine. #WSJTX_config #Windows07

 

On 26/09/2021 01:05, Peter E wrote:
> Hi everyone,
>
> I am trying to run multiple instances of WSJT-X to decode very weak
> signals on 137Khz. I have been running 2 instances (one WSPR and one
> FST4W-30) on a Windows 7 laptop OK, but when I add a third instance
> with FST4W-2, the decodes stop working and the decode light stays on
> permanently. I have then tried the 3 instances on a Thinkpad, running
> Win10, and it works for a while but then only decodes intermittently.
> I am using it to receive only.
>
> I am running v2.4.0. Does anyone have any tips on how to get multiple
> instances running reliably, or how to reduce processor load when
> running multiple instances?
>
> Cheers,
> Peter - VK2AN

Hi Peter,

how much physical memory does your PC have?

73
Bill
G4WJS.


locked Re: Multiple instances of WSJT-X on Windows machine. #WSJTX_config #Windows07

Peter E <elekessy@...>
 

Hi Bill,

Both of them have 4Gb. One is Win7 the other Win10.

I did another test today with 3 instances on the Win10 machine and the processor utilization never went over 60%, but it still stopped decoding.

Cheers,
Peter


From: main@WSJTX.groups.io <main@WSJTX.groups.io> on behalf of Bill Somerville <g4wjs@...>
Sent: Sunday, 26 September 2021 9:45 PM
To: main@WSJTX.groups.io <main@WSJTX.groups.io>
Subject: Re: [WSJTX] Multiple instances of WSJT-X on Windows machine. #WSJTX_config #Windows07
 
On 26/09/2021 01:05, Peter E wrote:
> Hi everyone,
>
> I am trying to run multiple instances of WSJT-X to decode very weak
> signals on 137Khz. I have been running 2 instances (one WSPR and one
> FST4W-30) on a Windows 7 laptop OK, but when I add a third instance
> with FST4W-2, the decodes stop working and the decode light stays on
> permanently. I have then tried the 3 instances on a Thinkpad, running
> Win10, and it works for a while but then only decodes intermittently.
> I am using it to receive only.
>
> I am running v2.4.0. Does anyone have any tips on how to get multiple
> instances running reliably, or how to reduce processor load when
> running multiple instances?
>
> Cheers,
> Peter - VK2AN

Hi Peter,

how much physical memory does your PC have?

73
Bill
G4WJS.


locked Re: Multiple instances of WSJT-X on Windows machine. #WSJTX_config #Windows07

Bill Somerville
 

On 26/09/2021 01:05, Peter E wrote:
Hi everyone,

I am trying to run multiple instances of WSJT-X to decode very weak signals on 137Khz. I have been running 2 instances (one WSPR and one FST4W-30) on a Windows 7 laptop OK, but when I add a third instance
with FST4W-2, the decodes stop working and the decode light stays on permanently. I have then tried the 3 instances on a Thinkpad, running Win10, and it works for a while but then only decodes intermittently. I am using it to receive only.

I am running v2.4.0. Does anyone have any tips on how to get multiple instances running reliably, or how to reduce processor load when running multiple instances?

Cheers,
Peter - VK2AN
Hi Peter,

how much physical memory does your PC have?

73
Bill
G4WJS.


locked WSJT X not keying on 1st transmission #macOS #Icom #WSJTX_config

K3GT
 

Rather new to WSJT. Running a Mac M1 Mini and an Icom 7610.

When I call a station and it seems as if I'm in that 2 second window, the TX indicator on WSJT indicates a transmission.....but in fact it does not key the transmitter......however, if I hit the Manual TX button on the radio it will go into send mode and send the proper info and automatically release the PTT....it then resumes the auto sequencing......Im not understanding why this is the case......then the last sequence of " K3GT 73" will not TX unless I hit the manual button on the radio.

When I call CQ, the sequencing is fine BTW.

Is it just the way the program works?

Thanks

Bob
K3GT


locked Multiple instances of WSJT-X on Windows machine. #WSJTX_config #Windows07

Peter E <elekessy@...>
 

Hi everyone,

I am trying to run multiple instances of WSJT-X to decode very weak signals on 137Khz. I have been running 2 instances (one WSPR and one FST4W-30) on a Windows 7 laptop OK, but when I add a third instance
with FST4W-2, the decodes stop working and the decode light stays on permanently. I have then tried the 3 instances on a Thinkpad, running Win10, and it works for a while but then only decodes intermittently. I am using it to receive only.

I am running v2.4.0. Does anyone have any tips on how to get multiple instances running reliably, or how to reduce processor load when running multiple instances?

Cheers,
Peter - VK2AN

11221 - 11240 of 39983