Date   

locked Re: Need documentation for the UDP datagram

Tom M0LTE
 

VS2019. It’s .NET Standard 2.0 / .NET Core 3.0.

Should be fine in VS Code or VS2019 Community, both free.


On Sat, 8 Aug 2020 at 19:02, n6vl via groups.io <n6vl=yahoo.com@groups.io> wrote:
Tom M0LTE,

What version of Visual Studio was this written in? I'm getting some project load errors which I'm trying to resolve. I'm currently using VS 2015 Pro. But I could download some Express version of Visual Studio and go from there.

Steve N6VL



locked Re: Need documentation for the UDP datagram

n6vl
 

Tom M0LTE,

What version of Visual Studio was this written in? I'm getting some project load errors which I'm trying to resolve. I'm currently using VS 2015 Pro. But I could download some Express version of Visual Studio and go from there.

Steve N6VL


locked Re: WSPR Manual Band Change During Rx Reported Wrong Frequency

Bill Somerville
 

On 08/08/2020 18:45, Roger (K7GXB) wrote:

On 08/08/2020 16:42, Roger (K7GXB) wrote:

Hi All,

 

It concerns me that my manual Band change uploaded bad reports into the WSPR database.

(I already hear one answer: “Don’t do that!”)

 

Configuration:

WSJT-X v2.2.1 (to avoid the known FT-817 library issue in v2.2.2) on Win10.

Sound: SignaLink USB.

Band Hopping=Off.

 

Trigger: Approx. 70 seconds through a 40m Rx cycle, I manually changed to 20m.

 

Which resulted in these 7 decodes showing the wrong Frequency:

 

    Date            Call   Frequency   SNR Drift Grid     dBm    W       by      loc      km     mi

2020-08-08 11:46   K5PTB   14.097053   -12   0   EM13lc   +37   5.012   K7GXB   DM34sn   1432    890    

2020-08-08 11:46   VA6RCN  14.097068    -6   0   DO33am   +37   5.012   K7GXB   DM34sn   2111   1312    

2020-08-08 11:46   KM6KDZ  14.097086   -25   0   CM87sk   +43  19.953   K7GXB   DM34sn    954    593    

2020-08-08 11:46   N0GIK   14.097108   -27   0   EN21xo   +23   0.200   K7GXB   DM34sn   1787   1110    

2020-08-08 11:46   K9JJM   14.097123   -22   0   EN71bp   +37   5.012   K7GXB   DM34sn   2444   1519    

2020-08-08 11:46   WA4KFZ  14.097141   -24   0   FM18gv   +37   5.012   K7GXB   DM34sn   3137   1949    

2020-08-08 11:46   JA5NVN  14.097181   -21   0   PM74ec   +37   5.012   K7GXB   DM34sn   9690   6021    

 

Confirmation:

From the online WSPR database, I confirmed many other Listeners reported all those Tx’s were actually on 40m in that WSPR cycle.

 

I have not tried to analyze the relationship between the true and the reported frequencies.

However, the truncated Waterfall shows a similar signal distribution before the sudden Band change.

 

Regrettably, I didn’t have ‘Save All’ Enabled.

 

Please advise: Is it a known problem? Do you want me to try to reproduce with Save All Enabled?

 

73

Roger

K7GXB

Roger,

the WSPR protocol, like the other block mode protocols in WSJT-X, has extensive FEC parity bits included. That means a message can be successfully decoded from reception of approximately half of the transmitted message. The decoders do not attempt to attribute "half" messages to any particular receive frequency selection. I suggest if you are intending to change bands, first click the "Monitor" button to disable reception, that will also inhibit decoding of the current period.

73
Bill
G4WJS.

 

 

Thanks Bill,

I’ll follow your suggestion: Disable Monitor, Band Change, Re-enable Monitor.

73

Roger

K7GXB

Hi Roger,

if you have "Settings->General->Monitor off at startup" unchecked then changing band should re-enable Monitor automatically.

73
Bill
G4WJS.


locked Re: WSPR Manual Band Change During Rx Reported Wrong Frequency

Roger (K7GXB)
 

On 08/08/2020 16:42, Roger (K7GXB) wrote:

Hi All,

 

It concerns me that my manual Band change uploaded bad reports into the WSPR database.

(I already hear one answer: “Don’t do that!”)

 

Configuration:

WSJT-X v2.2.1 (to avoid the known FT-817 library issue in v2.2.2) on Win10.

Sound: SignaLink USB.

Band Hopping=Off.

 

Trigger: Approx. 70 seconds through a 40m Rx cycle, I manually changed to 20m.

 

Which resulted in these 7 decodes showing the wrong Frequency:

 

    Date            Call   Frequency   SNR Drift Grid     dBm    W       by      loc      km     mi

2020-08-08 11:46   K5PTB   14.097053   -12   0   EM13lc   +37   5.012   K7GXB   DM34sn   1432    890    

2020-08-08 11:46   VA6RCN  14.097068    -6   0   DO33am   +37   5.012   K7GXB   DM34sn   2111   1312    

2020-08-08 11:46   KM6KDZ  14.097086   -25   0   CM87sk   +43  19.953   K7GXB   DM34sn    954    593    

2020-08-08 11:46   N0GIK   14.097108   -27   0   EN21xo   +23   0.200   K7GXB   DM34sn   1787   1110    

2020-08-08 11:46   K9JJM   14.097123   -22   0   EN71bp   +37   5.012   K7GXB   DM34sn   2444   1519    

2020-08-08 11:46   WA4KFZ  14.097141   -24   0   FM18gv   +37   5.012   K7GXB   DM34sn   3137   1949    

2020-08-08 11:46   JA5NVN  14.097181   -21   0   PM74ec   +37   5.012   K7GXB   DM34sn   9690   6021    

 

Confirmation:

From the online WSPR database, I confirmed many other Listeners reported all those Tx’s were actually on 40m in that WSPR cycle.

 

I have not tried to analyze the relationship between the true and the reported frequencies.

However, the truncated Waterfall shows a similar signal distribution before the sudden Band change.

 

Regrettably, I didn’t have ‘Save All’ Enabled.

 

Please advise: Is it a known problem? Do you want me to try to reproduce with Save All Enabled?

 

73

Roger

K7GXB

Roger,

the WSPR protocol, like the other block mode protocols in WSJT-X, has extensive FEC parity bits included. That means a message can be successfully decoded from reception of approximately half of the transmitted message. The decoders do not attempt to attribute "half" messages to any particular receive frequency selection. I suggest if you are intending to change bands, first click the "Monitor" button to disable reception, that will also inhibit decoding of the current period.

73
Bill
G4WJS.

 

 

Thanks Bill,

I’ll follow your suggestion: Disable Monitor, Band Change, Re-enable Monitor.

73

Roger

K7GXB


locked Re: Rig Turns On when WSJT-X Launched

Jim SIMON
 

Neil,

 

Yes, I’m using v. 2.2.2 on the new computer, and was using the same on the old computer I just replaced.

 

73,

Jim  W1YY

 

From: main@WSJTX.groups.io <main@WSJTX.groups.io> On Behalf Of neil_zampella
Sent: Saturday, August 8, 2020 9:14 AM
To: main@WSJTX.groups.io
Subject: Re: [WSJTX] Rig Turns On when WSJT-X Launched

 

Are you using v2.2.2?    

Neil, KN3ILZ

On 8/8/2020 8:10 AM, Jim SIMON wrote:

Bill,

 

I have the opposite problem – I liked the automatic rig turn-on feature when I launched WSJT-x, and when I installed WSJT-x on a new computer a few weeks ago, the automatic turn-on feature disappeared. Try as I may, I have not been able to find the feature to re-enable it. Where do I look to accomplish that?

 

Thanks.

 

73,

Jim  W1YY

 

From: main@WSJTX.groups.io <main@WSJTX.groups.io> On Behalf Of Bill, WB6JJJ
Sent: Friday, August 7, 2020 9:20 PM
To: main@WSJTX.groups.io
Subject: Re: [WSJTX] Rig Turns On when WSJT-X Launched

 

Jim,

This HamLib “feature” will be optional in the next revision.

 

Bill

WB6JJJ

 

 

From: main@WSJTX.groups.io [mailto:main@WSJTX.groups.io] On Behalf Of Jim Ciurczak
Sent: Friday, August 7, 2020 05:20
To: main@WSJTX.groups.io
Subject: [WSJTX] Rig Turns On when WSJT-X Launched

 

Just updated to v2.2.2 and when I launch the program it automatically turns my rig on if it was off. Never noticed this before if it did the same on previous versions. Is there an option to disable this feature?
--
Jim K2QB



 


locked Re: Rig Turns On when WSJT-X Launched

Jim SIMON
 

Bill,

 

It is an FT-101MP.

 

73, 

Jim  W1YY

 

From: main@WSJTX.groups.io <main@WSJTX.groups.io> On Behalf Of Bill Somerville
Sent: Saturday, August 8, 2020 9:17 AM
To: main@WSJTX.groups.io
Subject: Re: [WSJTX] Rig Turns On when WSJT-X Launched

 

Hi Jim,

 

which rig is this with?

 

73
Bill
G4WJS.

 

On 08/08/2020 14:10, Jim SIMON wrote:

Bill,

 

I have the opposite problem – I liked the automatic rig turn-on feature when I launched WSJT-x, and when I installed WSJT-x on a new computer a few weeks ago, the automatic turn-on feature disappeared. Try as I may, I have not been able to find the feature to re-enable it. Where do I look to accomplish that?

 

Thanks.

 

73,

Jim  W1YY

 

From: main@WSJTX.groups.io <main@WSJTX.groups.io> On Behalf Of Bill, WB6JJJ
Sent: Friday, August 7, 2020 9:20 PM
To: main@WSJTX.groups.io
Subject: Re: [WSJTX] Rig Turns On when WSJT-X Launched

 

Jim,

This HamLib “feature” will be optional in the next revision.

 

Bill

WB6JJJ

 

 

From: main@WSJTX.groups.io [mailto:main@WSJTX.groups.io] On Behalf Of Jim Ciurczak
Sent: Friday, August 7, 2020 05:20
To: main@WSJTX.groups.io
Subject: [WSJTX] Rig Turns On when WSJT-X Launched

 

Just updated to v2.2.2 and when I launch the program it automatically turns my rig on if it was off. Never noticed this before if it did the same on previous versions. Is there an option to disable this feature?
--
Jim K2QB

 


locked Re: Rig Turns On when WSJT-X Launched

Bill Somerville
 

Hi Jim,

which rig is this with?

73
Bill
G4WJS.

On 08/08/2020 14:10, Jim SIMON wrote:

Bill,

 

I have the opposite problem – I liked the automatic rig turn-on feature when I launched WSJT-x, and when I installed WSJT-x on a new computer a few weeks ago, the automatic turn-on feature disappeared. Try as I may, I have not been able to find the feature to re-enable it. Where do I look to accomplish that?

 

Thanks.

 

73,

Jim  W1YY

 

From: main@WSJTX.groups.io <main@WSJTX.groups.io> On Behalf Of Bill, WB6JJJ
Sent: Friday, August 7, 2020 9:20 PM
To: main@WSJTX.groups.io
Subject: Re: [WSJTX] Rig Turns On when WSJT-X Launched

 

Jim,

This HamLib “feature” will be optional in the next revision.

 

Bill

WB6JJJ

 

 

From: main@WSJTX.groups.io [mailto:main@WSJTX.groups.io] On Behalf Of Jim Ciurczak
Sent: Friday, August 7, 2020 05:20
To: main@WSJTX.groups.io
Subject: [WSJTX] Rig Turns On when WSJT-X Launched

 

Just updated to v2.2.2 and when I launch the program it automatically turns my rig on if it was off. Never noticed this before if it did the same on previous versions. Is there an option to disable this feature?
--
Jim K2QB



locked Re: Rig Turns On when WSJT-X Launched

neil_zampella
 

Are you using v2.2.2?    

Neil, KN3ILZ

On 8/8/2020 8:10 AM, Jim SIMON wrote:

Bill,

 

I have the opposite problem – I liked the automatic rig turn-on feature when I launched WSJT-x, and when I installed WSJT-x on a new computer a few weeks ago, the automatic turn-on feature disappeared. Try as I may, I have not been able to find the feature to re-enable it. Where do I look to accomplish that?

 

Thanks.

 

73,

Jim  W1YY

 

From: main@WSJTX.groups.io <main@WSJTX.groups.io> On Behalf Of Bill, WB6JJJ
Sent: Friday, August 7, 2020 9:20 PM
To: main@WSJTX.groups.io
Subject: Re: [WSJTX] Rig Turns On when WSJT-X Launched

 

Jim,

This HamLib “feature” will be optional in the next revision.

 

Bill

WB6JJJ

 

 

From: main@WSJTX.groups.io [mailto:main@WSJTX.groups.io] On Behalf Of Jim Ciurczak
Sent: Friday, August 7, 2020 05:20
To: main@WSJTX.groups.io
Subject: [WSJTX] Rig Turns On when WSJT-X Launched

 

Just updated to v2.2.2 and when I launch the program it automatically turns my rig on if it was off. Never noticed this before if it did the same on previous versions. Is there an option to disable this feature?
--
Jim K2QB



    


locked Re: WSPR Manual Band Change During Rx Reported Wrong Frequency

Bill Somerville
 

On 08/08/2020 16:42, Roger (K7GXB) wrote:

Hi All,

 

It concerns me that my manual Band change uploaded bad reports into the WSPR database.

(I already hear one answer: “Don’t do that!”)

 

Configuration:

WSJT-X v2.2.1 (to avoid the known FT-817 library issue in v2.2.2) on Win10.

Sound: SignaLink USB.

Band Hopping=Off.

 

Trigger: Approx. 70 seconds through a 40m Rx cycle, I manually changed to 20m.

 

Which resulted in these 7 decodes showing the wrong Frequency:

 

    Date            Call   Frequency   SNR Drift Grid     dBm    W       by      loc      km     mi

2020-08-08 11:46   K5PTB   14.097053   -12   0   EM13lc   +37   5.012   K7GXB   DM34sn   1432    890    

2020-08-08 11:46   VA6RCN  14.097068    -6   0   DO33am   +37   5.012   K7GXB   DM34sn   2111   1312    

2020-08-08 11:46   KM6KDZ  14.097086   -25   0   CM87sk   +43  19.953   K7GXB   DM34sn    954    593    

2020-08-08 11:46   N0GIK   14.097108   -27   0   EN21xo   +23   0.200   K7GXB   DM34sn   1787   1110    

2020-08-08 11:46   K9JJM   14.097123   -22   0   EN71bp   +37   5.012   K7GXB   DM34sn   2444   1519    

2020-08-08 11:46   WA4KFZ  14.097141   -24   0   FM18gv   +37   5.012   K7GXB   DM34sn   3137   1949    

2020-08-08 11:46   JA5NVN  14.097181   -21   0   PM74ec   +37   5.012   K7GXB   DM34sn   9690   6021    

 

Confirmation:

From the online WSPR database, I confirmed many other Listeners reported all those Tx’s were actually on 40m in that WSPR cycle.

 

I have not tried to analyze the relationship between the true and the reported frequencies.

However, the truncated Waterfall shows a similar signal distribution before the sudden Band change.

 

Regrettably, I didn’t have ‘Save All’ Enabled.

 

Please advise: Is it a known problem? Do you want me to try to reproduce with Save All Enabled?

 

73

Roger

K7GXB

Roger,

the WSPR protocol, like the other block mode protocols in WSJT-X, has extensive FEC parity bits included. That means a message can be successfully decoded from reception of approximately half of the transmitted message. The decoders do not attempt to attribute "half" messages to any particular receive frequency selection. I suggest if you are intending to change bands, first click the "Monitor" button to disable reception, that will also inhibit decoding of the current period.

73
Bill
G4WJS.


locked WSPR Manual Band Change During Rx Reported Wrong Frequency

Roger (K7GXB)
 

Hi All,

 

It concerns me that my manual Band change uploaded bad reports into the WSPR database.

(I already hear one answer: “Don’t do that!”)

 

Configuration:

WSJT-X v2.2.1 (to avoid the known FT-817 library issue in v2.2.2) on Win10.

Sound: SignaLink USB.

Band Hopping=Off.

 

Trigger: Approx. 70 seconds through a 40m Rx cycle, I manually changed to 20m.

 

Which resulted in these 7 decodes showing the wrong Frequency:

 

    Date            Call   Frequency   SNR Drift Grid     dBm    W       by      loc      km     mi

2020-08-08 11:46   K5PTB   14.097053   -12   0   EM13lc   +37   5.012   K7GXB   DM34sn   1432    890    

2020-08-08 11:46   VA6RCN  14.097068    -6   0   DO33am   +37   5.012   K7GXB   DM34sn   2111   1312    

2020-08-08 11:46   KM6KDZ  14.097086   -25   0   CM87sk   +43  19.953   K7GXB   DM34sn    954    593    

2020-08-08 11:46   N0GIK   14.097108   -27   0   EN21xo   +23   0.200   K7GXB   DM34sn   1787   1110    

2020-08-08 11:46   K9JJM   14.097123   -22   0   EN71bp   +37   5.012   K7GXB   DM34sn   2444   1519    

2020-08-08 11:46   WA4KFZ  14.097141   -24   0   FM18gv   +37   5.012   K7GXB   DM34sn   3137   1949    

2020-08-08 11:46   JA5NVN  14.097181   -21   0   PM74ec   +37   5.012   K7GXB   DM34sn   9690   6021    

 

Confirmation:

From the online WSPR database, I confirmed many other Listeners reported all those Tx’s were actually on 40m in that WSPR cycle.

 

I have not tried to analyze the relationship between the true and the reported frequencies.

However, the truncated Waterfall shows a similar signal distribution before the sudden Band change.

 

Regrettably, I didn’t have ‘Save All’ Enabled.

 

Please advise: Is it a known problem? Do you want me to try to reproduce with Save All Enabled?

 

73

Roger

K7GXB

 


locked Re: How do I set Decode for FT8 / New prints

Jim Shorney
 

To get more granular go to the Processes section and look at the CPU usage per process. Click on the title of the CPU column to sort the table by ascending or descending CPU usage. You can get deeper using the Resource Monitor.

There's also this:

https://docs.microsoft.com/en-us/sysinternals/downloads/process-explorer

73

-Jim
NU0C

On Sat, 8 Aug 2020 10:13:32 +0100
"Tom Melvin" <tom@...> wrote:

Amos

Couple of things - don’t take this the wrong way but the screen shots are not really that helpful.

The latest - what is it meant to show? - it is also pretty low res and very difficult to read.

The CPU Task Manager images - there is no way of knowing what screen shot relates to what so very difficult to pass comments. It does not show the whole sorry.

You need - to go step by step - I don’t mean post lots of images here just the core ones if you think it would help - to isolate the problem.

Steps along the line off:

Just Flex,
Flex + 1 instance of wsjt-x, Add jtaleart,

Then Flex + 2 Instances of wsjt-x, then add jtalert

Then 3 instances, 4 instances etc,

When does the error appear?

When you take the snapshots document what image is what - save it with a helpful filename etc.

Double check there are no other 3rd party apps, virus scanners, computer manufacturer deamons etc. running - Task Manager Process screen will show that.

Once you have all the data you should be able to see a pattern.

You mention you don’t want to upgrade computer perhaps dropping one instance of wsjt-x would resolve the issue.

Until it is possible to narrow down problem it is difficult to assign what apps need looked at.

Tom

--
73

Tom
GM8MJV (IO85)





On 8 Aug 2020, at 07:30, Amos Sobel 4X4MF <asobel@...> wrote:

Laurie

Yesterday I did send you task manager prints of my computer after a full day’s work.
Attached see new prints from this morning from a fresh restart computer

Amos 4X4MF


Laurie

Please take a look at the attached prints of the Task Manager of my computer. It tells the whole story:

Amos 4X4MF


From: main@WSJTX.groups.io <mailto:main@WSJTX.groups.io> <main@WSJTX.groups.io <mailto:main@WSJTX.groups.io>> On Behalf Of HamApps Support (VK3AMA)
Sent: Friday, August 7, 2020 11:40 PM
To: main@WSJTX.groups.io <mailto:main@WSJTX.groups.io>
Subject: Re: [WSJTX] How do I set Decode for FT8

On 8/08/2020 6:27 am, Amos Sobel 4X4MF wrote:
I have an option of replacing my hard disk with SSD. Will that reduce the
CPU load of WSJT-X and JTAlert?

Are you certain that WSJT-X and JTAlert are contributing to excessive CPU load?
What about the SDR software used with your Flex, what is its CPU/Memory usage?

Do you have CPU/Memory usage data for all your running applications? That data is need in order to offer any informed comment about what may be causing your performance issues.


locked Re: Need documentation for the UDP datagram

Tom M0LTE
 

Link is here, apologies: 

On Sat, 8 Aug 2020 at 12:17, Tom M0LTE via groups.io <tom=m0lte.uk@groups.io> wrote:
I’m a .NET dev too, and I’ve started a bit of work on this - put in place some scaffolding for a .NET Standard library and started on the quick and high value wins, message wise.

My aim is to complete this and get a package published to Nuget.org that anyone can pull in. Can’t remember whether I already set that up...

Do feel free to raise a PR to extend that work if you wish to contribute to an open source effort.

Cheers
Tom M0LTE


On Sat, 8 Aug 2020 at 05:06, n6vl via groups.io <n6vl=yahoo.com@groups.io> wrote:
I've been playing around with the UDP datagrams generated from 127.0.0.1:2237. I've found lots of scattered docs mostly from messages in this group. I've been trying to decipher the NetworkMessage.hpp source file comments. Most of the code examples in this group are based on classic VB. However I'm most fluent in the .NET framework with C# and some earlier background in VB.NET.

So far I've written a basic C# console program that reads from 
127.0.0.1:2237. However I'd like to have more details about the full datagram. The NetworkMessage.hpp comments don't completely describe the full datagram. For example, it does NOT document the call sign traffic among other things.

Can anyone get me started?

de Steve N6VL




locked Re: How to adjust audio levels

F5BU <f5bu@...>
 

Hello Reino,
    I am using version 2.2.2, the 2.1.1 which appears on my screen shoot is that from G4HZA link!
    Thanks and 73,
    Jean-Paul, F5BU


**************
Jean-Paul F5BU
Site : f5bu.fr

Le 2020-08-08 à 16:56, Reino Talarmo a écrit :

Hello Jean-Paul,

Do you have a reason to use an old WSJT-X version 2.1.1. If I remember correctly there has been some audio setting issues that have changed in version 2.2.2 that is the latest one. I would recommend to update to version 2.2.2 before trying to get it working.

73, Reino OH3mA

 

From: main@WSJTX.groups.io [mailto:main@WSJTX.groups.io] On Behalf Of F5BU
Sent: 8. elokuuta 2020 16:02
To: main@WSJTX.groups.io
Subject: Re: [WSJTX] How to adjust audio levels

 

Hello Alan,
    Thank you so much.
    I apologize for making such a stupid mistake.
    I took a step forward, unfortunately I am not sure of the place to make the next adjustment (see screenshot)! The 0dB setting for Realtek HD audio output is completely right (maximum) and this setting is for the Loudspeaker (each change of the loudspeaker level change this value).
    Also a question about the first steep: "Firstly you must set the mixer control to maximum." means maximum the same as Line 6 (Loudspeaker for me) ? or maximum modifying also the value for line 6 (Loudspeaker) ?

    Thanks also to Bill.
    73,
    Jean-Paul, F5BU


**************
Jean-Paul F5BU
Site : f5bu.fr

Le 2020-08-08 à 12:40, Alan G4ZFQ a écrit :

I had tried to follow this protocol before, but can't seem to get a specific setting for WSJT-X (see attached screenshot).


 Jean-Paul,

Your picture shows a scroll bar.
Use that or drag the window wider.

73 Alan G4ZFQ



 

 



    


locked Re: How to adjust audio levels

Reino Talarmo
 

Hello Jean-Paul,

Do you have a reason to use an old WSJT-X version 2.1.1. If I remember correctly there has been some audio setting issues that have changed in version 2.2.2 that is the latest one. I would recommend to update to version 2.2.2 before trying to get it working.

73, Reino OH3mA

 

From: main@WSJTX.groups.io [mailto:main@WSJTX.groups.io] On Behalf Of F5BU
Sent: 8. elokuuta 2020 16:02
To: main@WSJTX.groups.io
Subject: Re: [WSJTX] How to adjust audio levels

 

Hello Alan,
    Thank you so much.
    I apologize for making such a stupid mistake.
    I took a step forward, unfortunately I am not sure of the place to make the next adjustment (see screenshot)! The 0dB setting for Realtek HD audio output is completely right (maximum) and this setting is for the Loudspeaker (each change of the loudspeaker level change this value).
    Also a question about the first steep: "Firstly you must set the mixer control to maximum." means maximum the same as Line 6 (Loudspeaker for me) ? or maximum modifying also the value for line 6 (Loudspeaker) ?

    Thanks also to Bill.
    73,
    Jean-Paul, F5BU


**************
Jean-Paul F5BU
Site : f5bu.fr

Le 2020-08-08 à 12:40, Alan G4ZFQ a écrit :

I had tried to follow this protocol before, but can't seem to get a specific setting for WSJT-X (see attached screenshot).


 Jean-Paul,

Your picture shows a scroll bar.
Use that or drag the window wider.

73 Alan G4ZFQ



 

 


locked Re: Dark Theme Button Color Scheme

Brad, K8ZM
 

Hi Bill,

 

Hope you are well !!

 

Thanks for looking into this !!  As always, appreciate very much your superior support !!

 

Best 73,

Brad, N8GLS

 

From: main@WSJTX.groups.io <main@WSJTX.groups.io> On Behalf Of Bill Somerville
Sent: Saturday, August 8, 2020 8:23 AM
To: main@WSJTX.groups.io
Subject: Re: [WSJTX] Dark Theme Button Color Scheme

 

On 06/08/2020 17:41, Brad, N8GLS wrote:

Appreciate the support for Dark Theme and have been using it with v2.2.2 for a while now.  On the program buttons/windows “Monitor” and “Receiving” the text is white on a light green background and nearly impossible to distinguish, under the Std Messages for the Tx5 drop-down the text is white on a light blue background.  Is there a setting or some other way the colors of the program buttons can be “tweaked” ??  If the foreground text could be black or the background highlight color darker as opposed to the high contrast color they are now it would eliminate the washed out text.

 

 

A
              screen shot of a video game
              Description automatically generated

 

 

Thanks,

 

Brad, N8GLS

Hi Brad,

thanks for the issue report, they are fixed for the next release.

73
Bill
G4WJS.


locked Re: WSJT-X 2.2, USB Signalink, Kenwood ACC cable Windows 10 PTT works but no transmit

Tom Henderson
 

Hi Joe,

Twasn't the case. I pulled out the ancient Hitachi scope to watch the waveform of the tx/rx and ptt signals inside the Signalink USB, its parts easily probed. The Signalink USB is absolved. Does everything correctly. It's cable to the DIN13 is absolved. It's orientation was correct.

Some prior owner of the radio damaged the pins on the jack on the back of the TS-570D. Took a lot of light and the magnifying glass to see the damage. Interrupted circuit turns out to be the nature of the problem. The mic-in + socket is pushed inside the connector housing just far enough that there is no contact.

I will have to disassemble the radio and assess the damage.

Thanks for all who've contributed to motivating me to run down the solution. Ultimately, I might hot wire it, but angers me to do so. Perhaps the solution is to find a parts-only rig and perform surgery. Sigh.

73 Tom W9YW


locked Re: Rig Turns On when WSJT-X Launched

Jim SIMON
 

Bill,

 

I have the opposite problem – I liked the automatic rig turn-on feature when I launched WSJT-x, and when I installed WSJT-x on a new computer a few weeks ago, the automatic turn-on feature disappeared. Try as I may, I have not been able to find the feature to re-enable it. Where do I look to accomplish that?

 

Thanks.

 

73,

Jim  W1YY

 

From: main@WSJTX.groups.io <main@WSJTX.groups.io> On Behalf Of Bill, WB6JJJ
Sent: Friday, August 7, 2020 9:20 PM
To: main@WSJTX.groups.io
Subject: Re: [WSJTX] Rig Turns On when WSJT-X Launched

 

Jim,

This HamLib “feature” will be optional in the next revision.

 

Bill

WB6JJJ

 

 

From: main@WSJTX.groups.io [mailto:main@WSJTX.groups.io] On Behalf Of Jim Ciurczak
Sent: Friday, August 7, 2020 05:20
To: main@WSJTX.groups.io
Subject: [WSJTX] Rig Turns On when WSJT-X Launched

 

Just updated to v2.2.2 and when I launch the program it automatically turns my rig on if it was off. Never noticed this before if it did the same on previous versions. Is there an option to disable this feature?
--
Jim K2QB


locked Re: How to adjust audio levels

F5BU <f5bu@...>
 

Hello Alan,
    Thank you so much.
    I apologize for making such a stupid mistake.
    I took a step forward, unfortunately I am not sure of the place to make the next adjustment (see screenshot)! T
he 0dB setting for Realtek HD audio output is completely right (maximum) and this setting is for the Loudspeaker (each change of the loudspeaker level change this value).
    Also a question about the first steep: "
Firstly you must set the mixer control to maximum." means maximum the same as Line 6 (Loudspeaker for me) ? or maximum modifying also the value for line 6 (Loudspeaker) ?

    Thanks also to Bill.
    73,
    Jean-Paul, F5BU


**************
Jean-Paul F5BU
Site : f5bu.fr

Le 2020-08-08 à 12:40, Alan G4ZFQ a écrit :

I had tried to follow this protocol before, but can't seem to get a specific setting for WSJT-X (see attached screenshot).

 Jean-Paul,

Your picture shows a scroll bar.
Use that or drag the window wider.

73 Alan G4ZFQ



    


locked Re: Dark Theme Button Color Scheme

Bill Somerville
 

On 06/08/2020 17:41, Brad, N8GLS wrote:

Appreciate the support for Dark Theme and have been using it with v2.2.2 for a while now.  On the program buttons/windows “Monitor” and “Receiving” the text is white on a light green background and nearly impossible to distinguish, under the Std Messages for the Tx5 drop-down the text is white on a light blue background.  Is there a setting or some other way the colors of the program buttons can be “tweaked” ??  If the foreground text could be black or the background highlight color darker as opposed to the high contrast color they are now it would eliminate the washed out text.

 

 

A
              screen shot of a video game
              Description automatically generated

 

 

Thanks,

 

Brad, N8GLS

Hi Brad,

thanks for the issue report, they are fixed for the next release.

73
Bill
G4WJS.


locked Re: V2.2.2 stops working

Lars Berg
 

Problem solved ( I think).

I found out this did only happend  when I was running on 50MHZ and

only when my antenna was pointing at my house,  an Innov LFAQ 4el quad antennas at 10 meter,

and only if I’m running 25 watts or more.

I suspect its the USB cable running from my computer to the IC7100. Will try to find a new one with toroids.

73 de Lars  SM3CCM  

 

Skickades från E-post för Windows 10

 

Från: Lars Berg
Skickat: den 31 juli 2020 17:43
Till: main@WSJTX.groups.io
Ämne: Re: [WSJTX] V2.2.2 stops working

 

Hi Bill. Ctrl-Alt- Esc worked (new for me). The keyboard is a Logitech K520 connected to a LogiLink USB reciver. WSJTx has now been running for over 5 hours without any problems. Have put it on the Process Monitor with filter wsjtx.exe. It might give a cloe of what the problem is.

73  de Lars.   (BTW G5AKF, Brentford, was my UK call back in the 60’ies. )

 

Skickades från E-post för Windows 10

 

Från: Bill Somerville
Skickat: den 31 juli 2020 12:15
Till: main@WSJTX.groups.io
Ämne: Re: [WSJTX] V2.2.2 stops working

 

Hi Lars,

 

something is seriously wrong with your PC if Ctrl+Alt+Del does not bring up the blue menu. Error messages from WSJT-X are the least of your issues. Are you sure you do not have a problem with your keyboard? If you keyboard is USB connected then there too is a clue. Your WSJT-X error messages show both audio and CAT control have been lost, if they and the keyboard all use USB then you have a problem with your PC's USB sub-system.

 

73
Bill
G4WJS.

 

On 31/07/2020 10:12, Lars Berg wrote:

Sorry…  After 4 hours this morning the ”Error in Sound Input” is back. WSJTx is looked. Does not respond on ”Control C” in the error pop up. Does not respond on Ctrl-Alt-delete or anything I have tried. Have to press and hold the computer start button to be able to restart.

73 de Lars

 

 

Skickades från E-post för Windows 10

 

Från: Lars Berg
Skickat: den 30 juli 2020 11:24
Till: main@WSJTX.groups.io
Ämne: Re: [WSJTX] V2.2.2 stops working

 

Anthony Thanks. You probably had it…

Change it this morning. 73 de Lars – SM3CCM

 

Skickades från E-post för Windows 10

 

Från: Anthony Luscre
Skickat: den 29 juli 2020 17:22
Till: main@WSJTX.groups.io
Ämne: Re: [WSJTX] V2.2.2 stops working

 

Check to make sure Com Port is not going to sleep and other com issues-

 

On Wed, Jul 29, 2020 at 7:56 AM Lars Berg <sm0ccm@...> wrote:




Working perfect for some hours, then  WSJTX stops with the this error. The only way I have found start WSJTx again is to make a  computer restart.
Using an IC-7100, W10 PRO 2004 , Fujitsi lunchbox, 2.9GHz, 16GB. SiliconLabs drivers
This happens one or twice times a day.
Any hint of what going wrong.
73 de Lars SM3CCM