locked Re: #FT4 #transmit #stopped_working #FT4 #transmit #stopped_working


Jeff Kaplan
 

I just tried this, however my old problems returned. It might just be a
radio setting I have...something unique to me. I'm back to "faking it"
until I figure out why. Thanks all.

Jeff KD4EB

On Mon, Apr 18, 2022 at 3:57 PM Michael Black via groups.io <mdblack98=
yahoo.com@groups.io> wrote:

Please try the latest hamlib and see if rig split works for you. There
have been some changes that can help.
New hamlib for Windows installation directions
#1 Shut down WSJTX/JTDX
#2 Download either the 32-bit or 64-bit DLL matching the 32/64-bit version
of WSJTX/JTDX -- hopefully your browser doesn't block it but may warn you
multiple times.
If you can do a "Save As" you can save it directly in \WSJT\WSJTX\bin and
replace the libhamlib-4.dll that is there.
http://n0nb.users.sourceforge.net/dll32/libhamlib-4.dll
http://n0nb.users.sourceforge.net/dll64/libhamlib-4.dll
#3 If you don't save directly you need to open a file browser and move the
file that way.
If you're not familiar with that here's a video on the file browser -
https://www.youtube.com/watch?v=AyVqCJrs9dk
Mike W9MDB




On Monday, April 18, 2022, 12:47:37 PM CDT, Jeff Kaplan <
jkaplan1320@...> wrote:

It was set to “Rig” in the Split-Operation box under the Radio Tab. I
changed it to “Fake It.”

On Mon, Apr 18, 2022 at 1:44 PM Roger <groups@...> wrote:

So what was the setting before you changed it?

Roger
GW4HZA


On 18/04/2022 17:56, Jeff Kaplan wrote:
After throwing everything but the kitchen sink at the problem, I
resolved
this by deselecting Rig and selecting Fake It from the Radio Tab. In
fact, everything seems to work more smoothly and predictably now. Go
figure. Thanks for the responses. Much appreciated
73 Jeff KD4EB

On Mon, Apr 18, 2022 at 7:26 AM Gwen <gsw2@...> wrote:

I had the same situation occur recently; but on 40, 20, and 10 meters
on
FT8 and 40 meters on FT4.
My system worked great for the past 6 months with no problem until the
latest Windows 10 upgrade foisted itself on my laptop.
I ran a O/S backup onto the computer in an attempt to restore the
computer state prior to the last backup (last week) and operations
returned to normal. Laptop is a Dell Latitude and have no idea
whether
this only affects mine. You asked if anyone else had a similar
problem,
so ....


Gwen
KI5PXQ




On 4/17/22 5:13 PM, Jeff Kaplan wrote:
Transmit using FT-4 seems to only last <1 to 1.5 seconds max. I am
absolutely not getting out. It has worked no problem in the past.
FT-8
and WSPR modes currently working perfectly fine as always.

Anybody else experience something similar or have an idea how to fix?
Thanks, 73...

Jeff KD4EB

WSJT-x 2.5.4
Signalink USB
CAT Controlled
No ALC bars, VOX off in Yaesu Menu,
VOX PTT on in settings as per Signalink in settings
Yaesu 818
Windows 11
End Fed Random Wire with Auto Tuner SWR always below 1.3,
Chokes on coax, no obvious indications of common mode in shack.


























Join main@WSJTX.groups.io to automatically receive all group messages.