locked WSJTX crashing during decode #wsjt-x-crashing


N5ZY
 

Hello everyone, #raspberryPi #Bullseye #wsjt-x-crashing
New install of WSJT-X 2.5.3 is randomly crashing between receive sequences during decode.
Newly built Raspberry Pi 4 Model B Rev 1.4, 8GB
Raspbian GNU/Linux 11 (bullseye)
Started with wsjtx-2.5.3.tgz
I've managed to get through the section "Building WSJT-X from the Self-Contained Source Tarball"
I can now run WSJT-X and it communicates over USB to the ICOM IC9100 for CAT & Audio - no problems.
It decodes a few times (sometimes only once and sometimes it may decode for several minutes). It was very sporadic. I began to think it must be a specific callsign but that was pure speculation. Oddly enough right now it has been decoding for several minutes. Usually the FT9 process is left orphaned and I have to kill it but not always. Decode Fast or Deep does not seem to make a difference.
Without any error message I'm clueless where to begin but I'm also a newb on Raspberry and Linux.
Do I need to start over with WSJTX-2.5.2 which I do have working on an identical Pi (but it's running "Raspbian GNU/Linux 10 (buster)")
Or do I need to really start over with Buster and WZJTX-2.5.2 ? It felt great to accomplish this much but then to have this problem it's just taken the wind out of my sail.. maybe I should have stuck with build-a-pi or hampi.. 3:30 am.. maybe I should get some sleep..
Thanks
de N5ZY 73

Join main@WSJTX.groups.io to automatically receive all group messages.