locked Re: No TX #FT8


Lars Berg
 

Hi Bruce and thanks for the tip. I changed type in Omni-Rig to IC-7100e4-DATA and set WSJTX setting  to                       

Data/pkt.

Following happend with Rig setting :

USB-D TUNE - TX ON – No Power out. However Mode on 7100 did NOT change to RTTY-R

RTTY-R TUNE – TX ON - Full Power (10W) out. Rig mode shifted to USB-D

RTTY     TUNE – TX ON – No Power. Rig mode shifted to USB-D

 

Did the same test with WSJTX Mode None.

USB-D TX ON - NO Power

RTTY-R TX On - Full Power (10W out)

AM TX ON – Full AM Power ( abt 5W out)

 

I guess I have to do as Bill says; drop Omni-Rig. Hope I can do that without need to go to the

station site. One way drive is around 6 hours.

 

73 de Lars

Skickades från E-post för Windows 10

 

Från: Bruce
Skickat: den 29 maj 2021 00:28
Till: main@WSJTX.groups.io; sm0ccm@...
Ämne: Re: [WSJTX] No TX #FT8

 

Lars,  Try the rig in the dropdown for IC-7100e4-DATA

It has for the DATA command this,

[pmDIG_U]
; These lines select USB-D for USB digital mode, FIL1
Command=FEFE88E0.2600.01.01.01.FD
ReplyLength=16
Validate=FEFE88E02600010101FD.FEFEE088FBFD

 

If you want FIL2 then edit this entry like this,-Rig to

FEFE88E0.2600.01.01.02.FD

And like this,

Validate=FEFE88E02600010102FD.FEFEE088FBFD

 

Bruce  N7XGR

 

On Fri, May 28, 2021 at 2:35 PM Lars Berg <sm0ccm@...> wrote:

Computer: Fujitsu Esprimo 2.90GHz Ram: 16Gb
OS: W10 PRO 20H2 (Latest may update)
Rig: IC-7100 (Power used abt 10 watts)
App: WSJT-X Ver. 2.4.0 (Same problem on all versions tested )
Omni Rig 1 type: IC-7100e4
Running a remote station using RRC-1258's from www.remoterig.com , Distance: 450km.

This worked fine until a few weeks ago. A lot of Windows updates. CAT works (supplied log).
Setting > Radio > Mode: Data/pkt ON. Pressing TUNE. Tune shift to RED. Mode on 7100 Shift to RTTY-R and stay on the mode. Power out is OK - about 5 to 10 Watts. No SWR Have to reset RTTY-R manually.
Setting > Radio > Mode: None Pressing TUNE .Shift to Red. Rig shifting to TX . NO Output at all. Can see on a remote SWR meter that IC-7100 shifting and also in the log.
Setting > Rig Mode from USB-D to AM. Pressing Tune. Works OK. Same with setting rig RTTY. Working OK

I have been fiddling around with the rig control head so I might have change something in the IC-7100 settings but what? Any suggestions or help are welcome.
73 de Lars (Present calls holding: SM3CCM, SM0CCM, 7S3C, J73CCM)

 

Join main@WSJTX.groups.io to automatically receive all group messages.