Re: Help: Ubuntu 20.04 Audio settings for IC7300 and IC9700 #linux


Andy_501 <andrew.webb.501.ve4per@...>
 

I use ONLY usb connection between rig and PC. CI-V i/f cable to usb port not used.

On 2021-02-22 4:02 p.m., Andy_501 via groups.io wrote:

Jim, here are sound setting for all three ham programs I am using ubuntustudio 20.04LTS OS and they all stay constant since I invoked the suppress auto USB device switching. Only glitch once in a while when changing between programs is when I launch WSJTX occasionally it freezes in state of no comm to icom; close WSJTX toggle rig on then off and re initialize CAT button on Rig Hamlib settings page solves that. Otherwise audio works great and consistently.

73 Gud DX  Andy ve4per

  <----FLDigi & IC-7300


<----WSJTX & IC7300



    <----JTDX & IC-7300

On 2021-02-20 11:03 a.m., ve4cy wrote:
Attached is a screen shot of the audio settings I'm using with my IC-9700 and my Ubuntu based Linux distro.

73 de Jim VE4CY



From: "Stewart Wilkinson via groups.io" <stewart.g0lgs@...>
To: main@WSJTX.groups.io
Sent: Saturday, February 20, 2021 7:05:10 AM
Subject: [WSJTX] Help: Ubuntu 20.04 Audio settings for IC7300 and IC9700 #linux

Can anyone point in me in the direction of some guidance for setting up the audio with either IC7300 or IC9700 in Ubuntu 20.04 ?


I don't seem to be able to get it behaving - I either get the Tx audio coming out the LapTop speakers or none at all.

Also Linux keeps changing the system sound to use the Radio devices each time I plug them in.








      



Join main@WSJTX.groups.io to automatically receive all group messages.