Re: Version 2.3.0 64 bit will not install #install


Andy_501 <andrew.webb.501.ve4per@...>
 

Hi Bill,


I tried downloading the wsjt installer .deb file and having the debi installer install it but always just came back installing only message aggregator alone.

I completely purged older version and reran the same process again and it did the same thing aggregator only. So I purged it all and then just installed the package from the synaptic package manager ; it installed OK and runs but is the older version. Can't seem to get newer versions to install. OS here is ubuntustudio 20.04LTS

which wsjtx =  "/usr/bin/wsjtx"  <--- but this is after reinstalling from synaptic pkg manager.




On 2021-02-02 11:34 a.m., Bill Somerville wrote:
Hi Andy,

that doesn't sound, in any way, similar. Can you explain exactly what went wrong? For example what does this command run from a terminal print:
which wsjtx
73
Bill
G4WJS.

On 02/02/2021 17:32, Andy_501 wrote:

I had similar experience trying to upgrade to latest version. Downloaded .deb file and did install and all it installs is message aggregator no wsjt-x

On 2021-02-02 11:19 a.m., Bill Somerville wrote:
On 02/02/2021 17:16, Herb Blue - WB8ASI wrote:
Found the answer to my problem over on the HamApps Group.  Seems 2.3.0 has a couple new additional fields since 2.2.2.   In Settings>Reporting under the UDP Server setup, the new field "Outgoing interfaces:" was blank.  I changed it to the "loopback" choice, and also had to checkmark the "WSJT-X UDP Multicast on Loopback" Setting in JTAlert.  All is well again. 73, Herb WB8ASI

Hi Herb,

it was not supposed to be possible to have the "Outgoing interfaces" field in "Settings->Reporting" as blank, it was meant to have the local loopback network interface as the default as a minimum. That defect is repaired for the next release, apologies for any confusion.

73
Bill
G4WJS.





Join main@WSJTX.groups.io to automatically receive all group messages.